Абітурієнтам! Куди піти вчитися в Миколаєві

Інформаційний путівник

Укладач Л. Г. Шевцова

Юні друзі !

    «Виберіть собі роботу до душі, і вам не доведеться працювати жодного дня у своєму житті», – сказав давньокитайський філософ Конфуцій. Чудові слова! Як же, скажете ви, обрати майбутню професію, від якої співає душа, життя стає цікавим, насиченим, успішним? Адже немає нічого гіршого, коли людина тягне сірі будні на роботі, яку не любить. Звичайно, нікому не дано з абсолютною точністю визначити своє майбутнє. У житті людини бувають моменти, коли їй доводиться робити вибір. Вибір, від якого надалі залежатиме її доля. Адже цей вибір дуже складний. Як важливо не помилитися і знайти свою, тільки свою дорогу в професії. І для цього дуже важливо вивчити свої здібності, визначити орієнтири. Вибір професії та навчального закладу – непросте рішення для підлітків та їхніх батьків. У ці складні часи до стресу вступної кампанії додалися ще й жахи війни.
Сьогодні в Миколаєві діють багато закладів вищої освіти. Як визначитися, куди вступати? Як серед них обрати свій? Пропонуємо вам познайомитися з інформаційним путівником «Абітурієнтам! Куди піти вчитися в Миколаєві», де представлено інформацію про навчальні заклади міста Миколаєва.
Путівник складений на основі фонду Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна та ресурсів мережі Інтернет.

Матеріал представлений за такими розділами:

Вищі навчальні заклади IІІ-IV рівнів акредитації міста Миколаєва

Заклади фахової передвищої освіти міста Миколаєва

Заклади професійної (професійно-технічної) освіти міста Миколаєва