Архив за 09 Бер 2021

Усе про коней… і не тільки

Улюблена страва Тараса Шевченка

Привіт юний кулінар!

Цього дня, 9 березня, у 1814 році з’явився на світ визначний поет, класик української літератури, мислитель, художник Тарас Григорович Шевченко.
Неможливо перерахувати всі страви, що згадує Тарас Григорович у своїх творах: устриці, «кав’яр»(ікра), крес-салат, спаржа, духм’яний «огурешник», смажена качка з яблуками, гуска, смажена з капустою, порося фаршироване «з бабою», пиріжки з цибулею та грибами («просто геніальні!»), кулічі (що їх так «геніально» готують польки), котлети, баранина, «кебаб», кренделі, бублики, смажена індичка, курчата, вестфальська ковбаса (особливо з гірчицею), «бефстек», ростбіф, холодна телятина і, звичайно, ж сало та домашня ковбаса.
Але була в поета улюблена страва, рецептом якої ми сьогодні з тобою поділимось…

далее »

Тварини дольодовикового періоду.

Мортіна. Продовження пригод