Архив автора

Улюблена страва Тараса Шевченка

Привіт юний кулінар!

Цього дня, 9 березня, у 1814 році з’явився на світ визначний поет, класик української літератури, мислитель, художник Тарас Григорович Шевченко.
Неможливо перерахувати всі страви, що згадує Тарас Григорович у своїх творах: устриці, «кав’яр»(ікра), крес-салат, спаржа, духм’яний «огурешник», смажена качка з яблуками, гуска, смажена з капустою, порося фаршироване «з бабою», пиріжки з цибулею та грибами («просто геніальні!»), кулічі (що їх так «геніально» готують польки), котлети, баранина, «кебаб», кренделі, бублики, смажена індичка, курчата, вестфальська ковбаса (особливо з гірчицею), «бефстек», ростбіф, холодна телятина і, звичайно, ж сало та домашня ковбаса.
Але була в поета улюблена страва, рецептом якої ми сьогодні з тобою поділимось…

далее »

Улюблений десерт Лесі Українки

Привіт юний кулінар!

Як ти знаєш, сьогодні 25 лютого відзначається день народження Лесі Українки.

А чи знаєш ти, що ця відома поетеса дуже полюбляла морозиво, а особливо ожинове. Готувала його сестра Ізидора чи мама Олена Пчілка. Рецепт був простий: ягоди ожини перетерли з цукром та льодом. Проте, ми пропонуємо приготувати інший варіант морозива, який також неодмінно  сподобався би письменниці…. далее »

Варення з кизилу від Лесі Українки

Вітаємо на сторінці нашого блогу!

Дорогий друже, 25 лютого Україна відзначатиме день народження Лесі Українки, а 2021-ий оголошено її роком на державному рівні. Ця геніальна волинян кавідома не лише своєю літературною творчістю, перекладацькою діяльністю, активною громадянською позицією, любов’ю до всього українського , а й неймовірною силою духу і неабияким характером. Але, окрім всього перерахованого, вона була прекрасною господинею, чудово вміла куховарити. Причому – навіть до цієї справи підходила творчо. Так, з однієї з поїздок до Кавказу вона привезла декілька кущів кизилу і посадила їх в своїй дворянській садибі, що в селі Колодяжне на Волині. Кущі не просто прийнялися, вони ще й почали давати рясні плоди, з яких поетеса готувала надзвичайно чудове варення рецептом якого ми сьогодні поділимось з тобою….

далее »

А ти знаєш, що…

Сьогодні свій день народження відзначає поетеса, освітянка, краєзнавець, громадська діячка Галина Михайлівна Запорожченко. Вона є авторкою поетичних збірок «Крізь роки-літа», «СонЦе», «Хай святиться надія», ліро-епічної поеми «Мазепа» та збірки віршів для дітей «Равликове свято».

Колектив бібліотеки і юні читачі щиро вітають Галину Михайлівну з днем народження та зичать їй міцного здоров’я, щастя, миру, добра і творчого натхнення.

А ти знаєш, що…

Сьогодні свій день народження відзначає відомий миколаївський поет і бард, автор багатьох прекрасних віршів і пісень про Миколаїв В’ячеслав Качурін.

Колектив бібліотеки і юні читачі від чистого серця вітають Вас, В’ячеславе Тимофійовичу, з днем народження та зичать міцного здоров’я, миру, любові, натхнення, дзвінкого голосу, поетичних фантазій, творчого довголіття та нових зустрічей в нашій бібліотеці! далее »

А ти знаєш, що…

Сьогодні свій день народження відзначає наш земляк, дитячий письменник Анатолій Качан. Нам приємно, що його доля і творчість пов’язана з нашим краєм. Поезія Анатолія Леонтійовича ніби дихає степом, морем і дитинством. Слово поета-мариніста здатне викликати зримі картини та хвилюючі образи як у юного, так і в дорослого читача.

Колектив бібліотеки і юні читачі від чистого серця вітають Анатолія Леонтійовича з днем народження і зичать міцного здоров’я, добра, любові, миру, натхнення, нових книг та зустрічей у нашій бібліотеці!

Пісочне печиво «Новорічне»

Вітаємо тебе, юний кулінар!

Ми продовжуємо відзначати зимові свята, і в нас сьогодні для тебе останній в цьому році рецепт. Це неймовірне печиво змусить тебе по-справжньому відчути смак зими. Його можна приготувати як до Нового Року так і на Різдво.  Занотовуй рецепт… далее »

Салат “Дністровський” з кукурудзою

У Вас новогоднее настроение? - bigmir)net

 Привіт, юний кулінар!

Новий Рік наближається. Чуєш святкові дзвони? Ні? Ми також, але рецепт смачного салатика, що може стати окрасою новорічного столу підготували. Салати є невід’ємним атрибутом будь-якого святкового столу. Вони смачні, ситні, красиві…
далее »

Оселедцевий торт

Любовь подождёт, давайте кушать )), сообщество: Сообщество хорошего настроения

Привіт, юний кулінар!

Починаємо готуватися до новорічних свят! Сьогодні ми підготували для тебе оригінальний рецепт, який ти точно не коштував. Цю страву одразу навіть класифікувати важко – вона і закуска, і салат, і закусочний торт… «Неформальний» оселедець під шубою. Але від улюбленої усіма «Шуби» тут залишилася лише технологія приготування на кшталт багатошарового викладання всіх складових. Ну і, безперечно, сам оселедець. На цьому схожість закінчується і в усьому іншому салатики абсолютно різні, але кожен зі своїм індивідуальним смаком. А оселедцевий торт, до того ж, має ще й свій неповторний «зовнішній вигляд».

далее »

А ти знаєш, що…

23 листопада день народження  у миколаївської письменниці та художниці Ірини Іванівни Грунської. Вона є автором дитячих книг-казок «Тимоня», «Сказки летнего сада», «День рождения в Николаеве», «Однажды в Николаеве», «Сказки Чайной ложки». Її казки світлі, зворушливі, веселі, повчальні, яскраві і захоплюючі. Чудовим доповненням до кожного видання є ілюстрації самої авторки. Вони такі ж прекрасні, як і її твори.

Колектив бібліотеки і юні читачі сердечно вітають Ірину Іванівну з Днем народження та зичать їй міцного здоров’я і великого щастя, миру і добра, тепла і сонця, творчого натхнення і невичерпної енергії та з нетерпінням чекають нових книг і зустрічей в нашій бібліотеці.