Література для підлітків та молоді: видова специфіка та шляхи популяризації серед читачів

28 травня в нашій бібліотеці був проведений онлайн захід на тему: “Література для підлітків та молоді: видова специфіка та шляхи популяризації серед читачів” для працівників різних бібліотечних установ об’єднаних територіальних громад міських/селищних/сільських рад, що працюють з дітьми у Миколаївській області.

Наш захід складався з кількох важливих частин:
🔹 Теоретична частина:
Ми розповіли про основні аспекти підліткової літератури, її видову специфіку та шляхи популяризації серед сучасних читачів.

Література для підлітків та молоді: специфіка та шляхи популяризації серед читачів

🔹 Бесіда з письменницею:
Ми мали велику честь поспілкуватися з Anna Sofina — знаною авторкою з Миколаєва. Під час обговорення вона поділилася з нами власною думкою стосовно того: Чи змінилася підліткова література за останні роки? Що “шукають” сучасні підлітки та молодь у літературі? Чи впливає екранізація твору на популярність книги?

🔹 Знайомство з новинками та новими видавництвами:
Ми представили найцікавіші книги для підлітків та молоді, які вийшли у видавництвах протягом 2023-2024 років. А також познайомили з новими видавництвами України, які активно працюють над популяризацією літератури для підлітків та молоді.

Книжкові новинки для підлітків

Експрес огляд книжок для «майже» підлітків «Щоб такого почитати?»

Нові видавництва України

Дякуємо всім, хто приєднався до нашого заходу! Сподіваємося, що ви знайшли для себе багато корисного та цікавого. Чекаємо вас на наших наступних зустрічах! 📖✨

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *