День пам’яті та перемоги

Сьогодні саме той день, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. Ми приєдналися до європейської традиції святкування перемоги над нацизмом і цьогоріч це свято вперше відзначаємо саме в той день, коли Німеччина офіційно капітулювала.
8 травня, в День пам’яті та перемоги, наша держава вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, а також пам’ять мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників.
Протягом тижня відділ обслуговування учнів 5-9 класів провів низку заходів для школярів різних миколаївських навчальних закладів:
Миколаївської гімназії № 13
Миколаївської школи-інтернат №4
Миколаївської гімназії №6
 
Під час годин пам’яті діти мали змогу ознайомитися з життєвими історіями як відомих, так і пересічних українців, доль яких торкнулась війна.
Жінки, діти, люди похилого віку – усі відчули на собі жахи Другої світової війни, з їх спогадами можна познайомитися в книжках, відеосюжетах тощо.
Бібліотекарка запропонувала молоді узяти участь в онлайн просвітницькому квесті, присвяченому подіям саме тієї страшної війни 20 століття.
Коли учні знайшли відповіді на усі завдання, то за ключовими словами склали слово: «Перемога».
Саме Перемоги потребує зараз наша рідна Україна, адже тоді перемогли нацизм, мусимо перемогти й рашизм!
Слава Україні!
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *