Хай квітне моя Україна

21 серпня Веселинове на мить перетворилося на маленький острів української культури та історії. Сонячні промінці гралися з малечею, а веселі голоси було чутно у кожному куточку селища. Цього дня тут відбулася непересічна подія – патріотична гра-квест «Хай квітне моя Україна», організована невтомними працівниками Миколаївської обласної бібліотеки для дітей.

Учасники квесту, юні українці, з нетерпінням чекали на початок заходу. Адже на них чекала справжня мандрівка вглиб історії та культури нашої країни. З маршрутними листами в руках, вони вирушили в подорож від станції до станції, долаючи цікаві випробування.

Але для початку треба було розігрітися! І в цьому дітворі допомогла весела руханка!
На станції «Загадкова» юних дослідників зустрічали хитромудрі загадки та заплутані ребуси. Щоб розгадати їх, потрібно було добре знати українську мову, історію та культуру України. Хлопчики та дівчатка із завзяттям ламали голови, шукаючи правильні відповіді.

Станція «Казкова», перенесла учасників квесту в чарівний світ народних казок. Діти згадували улюблені історії про Котигорошка, русалок та інших казкових персонажів. А ще їм потрібно було визначити, кому належать ті чи інші чарівні предмети.

«Козацька» станція зустріла юних мандрівників цікавезним завданням – приготувати козацьку юшку. Хлопчики та дівчатка з задоволенням взяли участь у приготуванні цієї традиційної страви, а дехто навіть сказав, що неодмінно приготує таку страву вдома. Крім того, вони дізналися багато цікавого про славетних українських козаків, їхні звитяги та побут.

Станція «Мандрівна» запросила учасників квесту у віртуальну подорож по найвизначніших туристичних місцях України. Діти милувалися красою Карпатських гір, відвідали Миколаївський зоопарк, прогулялися вуличками Львова. Ця, хоч і уявна, подорож запалила в їхніх серцях бажання якомога швидше відвідати всі ці місця насправді.

Під час відвідин станції «Символи України» юні патріоти поговорили про державні символи нашої країни: прапор, герб, гімн. Говорили й про духовні символи: вербу, калину і, звичайно, вишиванки й рушники! Дітвора дізналася про історію виникнення цих символів та їхнє значення для українського народу.

На фініші квесту на всіх учасників чекала ще одна руханка – сюрприз від організаторів. Але головним призом стала радість від спілкування, нові знання та відчуття єдності з рідною землею.
«Хай квітне моя Україна» – це не просто гра, це інвестиція в майбутнє нашої країни. Адже саме такі заходи формують у дітей почуття патріотизму, любові до своєї землі та гордості за свій народ.
Квест «Хай квітне моя Україна» став яскравим свідченням того, що любов до Батьківщини можна виховувати змалку. А завдяки таким заходам, українська культура та історія стають ще ближчими і зрозумілішими для нового покоління.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *