Інструктаж із первинної домедичної допомоги

Уміння надавати первинну домедичну допомогу є однією із найважливіших навичок в умовах війни, особливо в контексті війни між Україною та росією. У таких ситуаціях доступ до професійних медичних служб може бути обмеженим або навіть неможливим через військові дії, блокаду або руйнування інфраструктури.
Саме тому, 8 червня в Миколаївській обласній бібліотеці для дітей, представницею організації “КОЛЕСО” було проведено інструктаж із первинної домедичної допомоги. Цей захід має на меті підвищити рівень знань бібліотекарів щодо надання першої допомоги у разі нещасних випадків.
Представниця організації, пані Катерина, розповіла учасникам заходу про важливість навичок первинної домедичної допомоги та про їхню значимість у реальних ситуаціях, коли є пряма загроза життю людини. Вона акцентувала увагу на тому, що правильне реагування та дії в перші хвилини можуть врятувати життя постраждалого та запобігти подальшим ускладненням.
Бібліотекарі здобули навички надання першої допомоги пораненим, навчилися розпізнавати небезпечні симптоми, які можуть загрожувати життю людини. Під час інструктажу працівникам бібліотеки було продемостровано, як правильно накласти турнікети для зупинки кровотечі, ми дізналися, які бувають типи поранень, здобули практичні навички з накладання турнікетів на різні частини тіла, зупинки кровотечі шляхом тампонування та забинтовування ран. Було показано, як правильно надавати допомогу пораненим з використанням доступних матеріалів та речей. Також бібліотекарі дізналися, як можна ефективно зупинити кровотечу в екстремальних умовах.
Важливо зазначити, що такі інструктажі є надзвичайно корисними не тільки для бібліотекарів, а й для всього населення. Вміння вчасно надати першу допомогу може бути вирішальними у непередбачуваних ситуаціях, коли медичні працівники, з якихось причин, не можуть вчасно допомогти.
Наша бібліотека зробила важливий крок у напрямку забезпечення безпеки для життя і здоров’я своїх відвідувачів. Завдяки інструктору з первинної допомоги, бібліотекарі мають можливість розробити чіткий алгоритм дій у разі виникнення ситуації, що несе загрозу життю людини.
Україна зазнала й, на жаль, продовжує зазнавати величезних втрат у ході війни з державою-терористом, і уміння надавати домедичну допомогу громадянам може значно збільшити шанси на виживання. Розвиток таких навичок та підтримка відповідних навчальних програм є глобальним досягненням для усієї прогресивної спільноти, адже дозволяє нам, українцям, бути самодостатніми та вміти захистити себе в нелегких умовах сьогодення.
Пам’ятаймо: чим більше людей зможуть надати першу допомогу в критичний момент, тим безпечнішим стане наше оточення!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *