Нашого цвіту по цілому світу

     Саме сьогодні, 9 листопада, співробітники відділу масової роботи та естетичного виховання запросили учнів 5-а класу ЗОШ №13 здійснити етно-мандрівку, аби дізнатися історію, склад та символіку українського народного костюму.
Оскільки чоловічій одяг від жіночого відрізнявся більшою простотою, тому український національний костюм розглядали на прикладі жіночого костюму. Діти дізналися чим хустка відрізняється від очіпка та намітки; почули 10 неймовірних фактів про вишиванку, наочно побачили, які відмінності має вишиванка кожного регіону нашої країни; дізналися, що таке «корсетка» і що таке «керсетка» та які аксесуари доповнювали жіночий костюм.
До того ж, хлопці позмагалися у перетягуванні поясу, а дівчата власноруч змайстрували віночки. А от конкурс на краще «оздоблення» вишиванки виявив найкреативніших учнів класу. Звісно, говорити про український народний одяг і не приміряти його – було б не правильно, тому ми цю помилку не допустили, і наочно продемонстрували красу та колорит українського костюму.
Приємно усвідомлювати, що український народний костюм і сьогодні залишається затребуваним і популярним. Отже, ми маємо чим пишатися і що показати людям.