Підсумки еко-challenge «Станьмо разом на варті нашого довкілля!»

       Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна з 01 по 15 липня 2020 року проводила Обласний краєзнавчий еко-challenge відеопрезентацій  «Станьмо разом на варті нашого довкілля!». Основною метою заходу  є привернення уваги українців до непоправної шкоди,  завданої  довкіллю України, екологічних проблем,  підвищення рівня екологічної свідомості і еко-патріотизму та посилення активних спільних дій бібліотек Миколаївської області в залученні Інтернет-спільноти до вирішення екологічних проблем.

      У еко-challenge брали участь діти з районних, міських бібліотек для дітей, сільських бібліотек  області та бібліотек об`єднаних територіальних громад.

       Всього на Обласний краєзнавчий еко-challenge відеопрезентацій  «Станьмо разом на варті нашого довкілля!»  було надіслано 52 творчі  роботи із 45 бібліотек області. Найактивнішими виявились читачі ЦМБ  для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменко та її філій, а також сільських бібліотек Снігурівської, Єланецької, Баштанської та Первомайської  ЦБС. До обласного еко- challenge долучилась і Миколаївська ЦБС, в системі якої відсутня бібліотека для дітей, але Степівська бібліотека-філія гідно представила своїх користувачів на захисті довкілля. Серед бібліотек області на  еко-challenge було направлено 2 роботи Комунального закладу  «Публічна бібліотека»  Веселинівської селищної ради  та відеопрезентація КЗ Куцурубської сільської ради ОТГ   «Куцурубська публічна бібліотека».

      Роботи учасників носять як інформаційний характер, що висвітлюють проблему негативного впливу сміття на зміну клімату та здоров’я людини, так і  практичний, де читачі мають змогу якнайближче розкрити для себе особливості флори і фауни нашої місцевості, визначити найбільш ефективні, на їх думку, заходи збереження та відновлення природних ресурсів. Використовуючи різні форми, діти намагаються привернути увагу громадськості до збереження таких одвічних цінностей, як чисте повітря, вода та зелені насадження.

Найголовнішим є те, що діти бажають створити чисте, безхмарне екологічне майбутнє для себе та своїх потомків, замислюються над тим, яким воно може стати, якщо не докладати зусиль до збереження природи.

Усі відео презентації можна переглянути на офіційній сторінці у Facebook  Миколаївська Обласна Дитяча Бібліотека за хештегом #еко_challenge2020      

Щиро дякуємо всім учасникам Обласного краєзнавчого еко-challenge  за їх активність та ініціативу.