Гра-конкурс «Містер Кіт року»

31 березня по всій країні проходили вибори Президента України. Не стала винятком  і Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. О. Лягіна. Тут у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів  учасники майстерні книжкових чудес «Золотий ключик» обирали «Містера Кота року».

Вибір проходив у два тури.

У першому діти знайомились з кандидатами на це звання в різних номінаціях, виконували завдання від кожного із 8-ми казкових і мультяшних котів.  Ними були Котеня на ім’я Гав, кіт Матроскін, кіт Леопольд, Товстий рижий кіт із казки «Повернення блудного Папуги», кіт Гарфілд, сім’я Котів-Аристократів, Кіт у чоботях та Розумний кіт.

Діти намалювали своїх улюблених котів та підготували дуже цікаві розповіді про повадки та уподобання не тільки домашніх котиків, а й їх диких родичів. Батьки також приймали активну учать і навіть показали казку у ляльковому театрі.

А у другому турі методом голосування обирали Кота року. І за підрахунками  голосів були обрані кіт Матроскін та кіт Леопольд. Але Кіт року повинен бути один, так само як і президент, тому відбулося повторне голосування і більшість обрала кота Матроскіна, який і отримав звання «Містер Кіт року».

За традицією, наприкінці свята був майстер-клас, на якому діти разом з батьками виготовляли березневого котика.