Родом не з дитинства – із війни

        Щороку в травні ми вшановуємо пам’ять тих, хто пройшов важкими шляхами війни. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю історію війн – ІІ світовій війні 1939-1945 рр.
Друга світова війна – найбільш кривава сторінка в історії людства. Більш ніж 80 мільйонів вбитих – ціна цього безумства. Саме як страшну трагедію Другу світову пам’ятають і згадують в усьому світі.
Не щезне в пам’яті людській, не відійде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його боротьба, його перемога над нацистськими окупантами.
Бо хіба можна забути тих, хто віддав своє життя задля щастя інших? Особливий вклад у Перемогу було внесено жінками і дітьми. Що довелося пережити їм на фронті, в тилу, у полоні! Саме про це йшла мова під час зустрічі з вихованцями клубу юних моряків з флотилією.
Розповіді бібліотекарів вдало доповнювалися фрагментами документальних і художніх фільмів, зокрема, про Людмилу Павличенко, Марію Лагунову, Вітю Хоменка, Шуру Кобера та інших. На завершення заходу учні дійшли висновку, що з роками не забуваються гіркі уроки війни. Тому ми повинні зробити все, щоб більше ніколи на нашій планеті не було війни і завжди було чисте і мирне небо!